A magán minőség- és biztonságmenedzsment-rendszerek szerepe a növényvédőszer-maradványok fogyasztói kockázatainak csökkentésében a friss zöldség- és gyümölcsszektor területén1

Szerzők

  • József Lehota Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
  • Zoltán Szabó Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
  • Zsuzsanna Lehota Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

Kulcsszavak:

friss zöldség-gyümölcs ellátási lánc, észlelt fogyasztói kockázatok, növényvédőszer- maradványok, kiskereskedelmi élelmiszerbiztonsági és minőségmenedzsmentrendszerek

Absztrakt

A hagyományos iparszerű agrártechnológiákkal, köztük a növényvédő- szer-maradványokkal kapcsolatos kockázatok egyre nyilvánvalóbbá váltak az elmúlt évtizedekben. Az észlelt fogyasztói kockázatok Magyarországon nemzetközi tekintetben is kimagasló szintre emelkedtek. A kockázatredukciós megoldások szerepe felértékelődik, a fogyasztás növelésének egyik fontos feltételévé válik. A friss zöldség- és gyümölcstermesztésben a kockázatok csökkentésének egyik módja az alacsony inputtal működtetett technológiák elterjedése, másik módja az elosztásban résztvevő nagy- és kiskereskedelmi szervezetek élelmiszerbiztonsági és minőségmenedzsment-rendszereinek fejlesztése.

Downloads

Megjelent

2019-10-02

Hogyan kell idézni

Lehota, J., Szabó, Z. és Lehota, Z. (2019) „A magán minőség- és biztonságmenedzsment-rendszerek szerepe a növényvédőszer-maradványok fogyasztói kockázatainak csökkentésében a friss zöldség- és gyümölcsszektor területén1”, Marketing & Menedzsment, 46(4), o. 45–56. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/377 (Elérés: 2 november 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Marketingkutatás

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei

1 2 3 > >>