Egy empirikus kutatás eredményei a bécsi Wirtschaftsuniversität-en (WU) és a győri Széchenyi Egyetemen, avagy néhány gondolat az egyetemisták alkoholfogyasztási szokásairól

Szerzők

  • Péter Huszka Széchenyi István Egyetem, Győr Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Marketing és Menedzsment Tanszék

Kulcsszavak:

fogyasztói szokások, egészségtudatosság, az alkoholfogyasztás gyakorisága és szerkezete, deviáns viselkedés

Absztrakt

Felgyorsult világunkban az emberek italfogyasztási szokásai is folyamatosan átalakulnak. Időről-időre újabb trendek tűnnek fel, melyeket az emberek akarva-akaratlanul követni kezdenek. Magyarországon és Ausztriában az egészséges életstílus egy olyan trend, amely fokozatosan divatba jön.
Valóban így van ez? Ennek kiderítése céljából az egyetemeken 150-150 hallgatót kérdeztem meg. Jelen kutatás feladata, hogy egy feltáró kutatás keretében megvizsgálja azt, hogy van-e különbség a bécsi Wirtschaftsuniversität-en és a magyarországi (győri) Széchenyi István Egyetemen tanuló diákok egészségmagatartásában, alkoholfogyasztási szokásaiban.

Downloads

Megjelent

2019-11-04

Hogyan kell idézni

Huszka, P. (2019) „Egy empirikus kutatás eredményei a bécsi Wirtschaftsuniversität-en (WU) és a győri Széchenyi Egyetemen, avagy néhány gondolat az egyetemisták alkoholfogyasztási szokásairól”, Marketing & Menedzsment, 48(1), o. 13–24. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/999 (Elérés: 29 március 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Fogyasztói magatartás