Ipari ökológiai modell megvalósítása az élelmiszer-gazdasági szektorban

Szerzők

  • Kinga Ódor Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Gazdaságtudományi és Vidékfejlesztési Kar
  • Gabriella Molnár Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Gazdaságtudományi és Vidékfejlesztési Kar

Kulcsszavak:

élelmiszer-gazdaság, környezeti kihívások, ipari ökológiai modell

Absztrakt

A cikkben az élelmiszer-gazdasági vállalatoknál jelentkező környezeti problémák felvázolása, majd az erre esetlegesen megoldást jelentő ipari ökoló­giai modell ismertetése után az egyes Hajdú-Bihar megyei élelmiszer-gazdasági vállalatok körében végzett kérdő­íves felmérésünk eredményeit ismertetjük. Az értékelés során kapott eredményeket összevetettük korábbi, hasonló kutatások eredményeivel, és megállapítottuk, hogy a vizsgált területen jelentős előrelépés az elmúlt években nem történt. A téma jelentősége felértékelődni látszik, illetve érdekesnek tartottuk megvizsgálni, hogy van-e létjogosultsága az általunk megalkotott, élelmiszergazdasági szektorra vonatkozó ipari ökológiai modellnek.

Downloads

Megjelent

2019-10-01

Hogyan kell idézni

Ódor, K. és Molnár, G. (2019) „Ipari ökológiai modell megvalósítása az élelmiszer-gazdasági szektorban”, Marketing & Menedzsment, 45(2), o. 35–43. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/564 (Elérés: 19 április 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Ökológia