Az élelmiszer-fogyasztás szerkezete és környezeti hatása Magyarországon
Kulcsszavak:
élelmiszerfogyasztás, klaszterek, életstílus, iskolázottság, ökológiai lábnyomAbsztrakt
Egyre többen ismerik fel, hogy az élelmiszer- fogyasztás egészségügyi és környezeti hatása is jelentős. A különböző életstílusú társadalmi csoportok fogyasztási szerkezete eltérő lehet. Jelen tanulmány ezerfős, országos reprezentatív minta alapján vizsgálja az élelmiszer-fogyasztási szerkezet eltéréseit a nemek és különböző iskolázottságú fogyasztók körében. Jellemző fogyasztási klasztereket tár fel a fogyasztás szerkezete alapján. A fogyasztás szerkezeti és mennyiségi értékein túlmenően az ökológiai lábnyom indikátorával a fogyasztás környezetterhelését is számszerűsíti.
Downloads
Megjelent
2019-11-04
Hogyan kell idézni
Vetőné Mózner, Z. (2019) „Az élelmiszer-fogyasztás szerkezete és környezeti hatása Magyarországon”, Marketing & Menedzsment, 48(3), o. 57–70. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/987 (Elérés: 27 november 2024).
Folyóirat szám
Rovat
–