Az élelmiszer-fogyasztás szerkezete és környezeti hatása Magyarországon

Szerzők

  • Zsófia Vetőné Mózner Budapesti Corvinus Egyetem Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék

Kulcsszavak:

élelmiszerfogyasztás, klaszterek, életstílus, iskolázottság, ökológiai lábnyom

Absztrakt

Egyre többen ismerik fel, hogy az élelmiszer- fogyasztás egészségügyi és környezeti hatása is jelentős. A különböző életstílusú társadalmi csoportok fogyasztási szerkezete eltérő lehet. Jelen tanulmány ezerfős, országos reprezentatív minta alapján vizsgálja az élelmiszer-fogyasztási szerkezet eltéréseit a nemek és különböző iskolázottságú fogyasztók körében. Jellemző fogyasztási klasztereket tár fel a fogyasztás szerkezete alapján. A fogyasztás szerkezeti és mennyiségi értékein túlmenően az ökológiai lábnyom indikátorával a fogyasztás környezetterhelését is számszerűsíti.

Downloads

Megjelent

2019-11-04

Hogyan kell idézni

Vetőné Mózner, Z. (2019) „Az élelmiszer-fogyasztás szerkezete és környezeti hatása Magyarországon”, Marketing & Menedzsment, 48(3), o. 57–70. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/987 (Elérés: 27 november 2024).

Folyóirat szám

Rovat