A lesothoi vízprojekt

Példamutató megoldás a vízhasznosításra és a korrupció legyőzésére Afrikában

Szerzők

  • Péter Morenth

Absztrakt

„Az afrikai kontinens gazdasági-politikai nagyhatalma, a Dél-afrikai Köztársaság aprónyi szomszédjától vásárolja az édesvizet!” – szenzációhajhász napilapok címoldalára illő idézet, mely azonban maradéktalanul tükrözi a valóságot. A Lesothot tiszteletbeli konzuli rangban képviselő szerző részleteiben tárja fel előttünk a földrész legkitűnőbb vízügyi kooperációját.

Információk a szerzőről

Péter Morenth

A budapesti Lesothoi Királyság Konzulátusának vezetője, tb. Konzul, a Magyarországon Akkreditált Tiszteletbeli Konzuli Testület alelnöke, az AHEAD Global Kht. Felügyelő Bizottságának tagja. Az Afrikaszakot 1991-ben végezte el az ELTE Bölcsészettudományi Karán.
Kutatási terület: általánosan Kelet- és Dél-Afrika történelme és e régiók jelenlegi gazdasági és politikai helyzete. Speciálisan: a kelet-afrikai szuahéli városállamok kialakulása és fejlődése. A Lesothoi Királyság történelme és politikája, helyzete a SADC országok között. A magyar gazdasági diplomácia lehetőségei Afrikában, a fejlesztéspolitika lehetőségei az Európai Unió EDF projektje és egyéb fejlesztési programok keretében.

Downloads

Megjelent

2008-09-01

Hogyan kell idézni

Morenth, P. (2008). A lesothoi vízprojekt: Példamutató megoldás a vízhasznosításra és a korrupció legyőzésére Afrikában. Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2(3), 54–63. Elérés forrás https://journals.lib.pte.hu/index.php/afrikatanulmanyok/article/view/4649