Hozzáférési, archiválási és repozitóriumi nyilatkozat

A folyóiratban megjelenő, szaklektorált cikkek nyílt hozzáférésűek (open access), az aktuális számok megjelenéskor azonnal, ingyenesen hozzáférhetők online, és díjfizetés nélkül letölthetők. A cikkek megjelentetéséért publikációs díjat nem számolunk fel.

A folyóirat archiválása a Pécsi Egyetemi Archívumban történik. A füzetek a PTE Digitális Kiadványtár, a cikkek a PTE Publikációs Adatbázis gyűjteményében kerülnek tárolásra. 
https://pea.lib.pte.hu/handle/pea/23965

A szerzőket archiválási jog a kéziratuk minden változata esetében, embargó nélkül megilleti. A szerzői archiválási jog vonatkozik az eredeti kéziratra is, amely kiegészülhet a bírálatot követő korrektúra során elvégzett módosításokkal, és formátuma tetszőleges lehet (.doc, .tex., .pdf stb.). Az ehhez fűződő szerzői archiválási jog lehetővé teszi az e-mailben történő terjesztést, a saját oktatási tevékenység során való felhasználást, a szerző saját honlapján elhelyezést, továbbá zárt vagy nyitott, illetve nyomtatott vagy elektronikus repozitóriumi elhelyezést. Az archiválás során a szerző mindig köteles a cikk végleges, publikált változatának elérhetőségét is pontosan megadni, illetve a közölt cikkhez URL-linket mellékelni (DOI).