Értesítések

Aktuális szám

Évf. 7 szám 2 (2020): A nőtörténet
					##issue.viewIssueIdentification##

Jelen számunkban olyan írásokat közlünk, melyek a nőtörténet egy-egy szeletét mutatják be. Szerzőinktől olvashatnak „A Nő” című folyóirathoz érkezett szerkesztőségi levelekben megjelenő társadalmi kapcsolatokról, a sportoló nők megítéléséről a 19-20. század fordulóján, Pécs egy megbecsült hölgyéről, Zánkay Cornéliáról, aki sokat tett a város szakoktatásának fejlesztéséért, illetve bepillantást nyerhetnek a cserkészlányok helyzetébe hivatalos kiadványuk, a Cserkészlányok Lapjának elemzése által. Megismerkedhetnek egy kiváló, 19. századi előadóművésznő, Lisa Cristiani életével, valamint a Feministák Egyesülete két világháború közötti történetének kutatási lehetőségeivel. A szám tematikájából kitekintve az Erzsébet Tudományegyetem Orvostudományi Kara egy kiváló tanárának, Ángyán Jánosnak családfáját és életútját is közöljük.

Megjelent: 2020-12-15

Teljes szám

Tartalomjegyzék

Az összes folyóiratszám megtekintése

A Per Aspera ad Astra,
a Pécsi Tudományegyetem művelődés- és egyetemtörténeti közleményei
2019. és 2020. évi publikációs felhívása


A Per Aspera ad Astra folyóirat soron következő számaiban publikációs lehetőséget kínál történettudományi, társadalom-, tudomány-, oktatás-, nevelés- és művelődéstörténeti eredményeket feltáró kutatóknak az alábbi témakörökben.

A benyújtott tanulmányok elbírálása anonim lektorálás alapján történik. Jelentkezéskor, kérjük vegyék figyelembe, hogy a folyóirat másodközlést nem jelentet meg, ugyanakkor a más nyelven megjelent, de magyarul még nem publikált írások első közlésnek minősülnek.

A 2020/1. és 2020/2. számmal kapcsolatos felhívásra jelentkezőktől a tervezett tanulmányról kb. 2000 leütéses absztraktot várunk. A szerkesztőség ez alapján dönt a szerző felkéréséről.

Várunk továbbá az egyes számok konkrét témakörén túl a folyóirat általános tematikájához illeszkedő recenziókat. Ezek beküldése folyamatos. Az absztraktokat, tanulmányokat és recenziókat az adott szám felelős szerkesztőinek kérjük megküldeni.