Értesítések

Lapszámbemutató az MNL Baranya Megyei Levéltára éves konferenciáján

2021-10-19

2021. október 20-án kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Levéltár Baranya Megyei Levéltára Lányok, nők, asszonyok. Női sorsok, szerepek, életutak a 18-20. században című XXII. Levéltári napi konferenciája a Művészetek és Irodalom Házában. A rendezvényen a folyóirat nőtörténeti lapszámait a számok felelős szerkesztői, Dezső Krisztina és Pálmai Dóra mutatják be. A konferencia részletes programja itt érhető el.

Tobb információ a Lapszámbemutató az MNL Baranya Megyei Levéltára éves konferenciáján

Aktuális szám

Évf. 8 szám 2 (2021): Fotótörténet, fotókultúra, fotóművészet
Per Aspera ad Astra 2021/2

Jelen számunkban a társadalmi, kulturális, művészeti jelenségek és a fotográfia kapcsolata kerülnek bemutatásra. Helyet kapnak benne azok a forrásanyagok és forráshelyek, archívumok, amelyek szélesítik az említett témák megközelítéseit, annak sajátosságait olvasóink elé tárják.
Szerzőink írtak Dr. Székács István pszichoanalitikus „brigádnaplójáról”, a 19–20. századi privát családi fényképezésről, Harrison Forman amerikai fényképész magyarországi látogatásáról, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen online helytörténeti fotógyűjteményéről, az emlékezetkutatás és kortárs képzőművészet 21. századi összefüggéseiről, a spanyol polgárháborús sajtóillusztrációkról, a közösségi tudat vizuális lenyomatairól: a tablóképekről, a Tanácsköztársaság fotográfusairól, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem fotógyűjteményéről. Visszapillantó rovatunkban Flerkó Béláról és munkásságáról olvashatnak.

Megjelent: 2022-03-21

Teljes szám

Az összes folyóiratszám megtekintése