Értesítések

Lapszámbemutató az MNL Baranya Megyei Levéltára éves konferenciáján

2021-10-19

2021. október 20-án kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Levéltár Baranya Megyei Levéltára Lányok, nők, asszonyok. Női sorsok, szerepek, életutak a 18-20. században című XXII. Levéltári napi konferenciája a Művészetek és Irodalom Házában. A rendezvényen a folyóirat nőtörténeti lapszámait a számok felelős szerkesztői, Dezső Krisztina és Pálmai Dóra mutatják be. A konferencia részletes programja itt érhető el.

Tobb információ a Lapszámbemutató az MNL Baranya Megyei Levéltára éves konferenciáján

Aktuális szám

Évf. 8 szám 1. (2021): A nőtörténet 2.
					View Évf. 8 szám 1. (2021): A nőtörténet 2.
Jelen számunkat ismét a nőtörténet tematikájára építettük fel. Szerzőink írtak a 18. századi Szabolcs, Szatmár és Bereg vármegyei boszorkányságról, az Országos Református Nőszövetség indulásának körülményeiről, a magyarországi születésszabályozás történetéről, három nővér életéről a 18.századból és Steinberger Saroltáról, az első, Budapesten avatott doktornőről. Visszapillantó rovatunkban az Erzsébet Tudományegyetem egykori oktatójáról, Velits Dezsőről és munkásságáról olvashatnak. 
Megjelent: 2021-08-25

Teljes szám

Tartalomjegyzék

Az összes folyóiratszám megtekintése

A Per Aspera ad Astra,
a Pécsi Tudományegyetem művelődés- és egyetemtörténeti közleményei
2019. és 2020. évi publikációs felhívása


A Per Aspera ad Astra folyóirat soron következő számaiban publikációs lehetőséget kínál történettudományi, társadalom-, tudomány-, oktatás-, nevelés- és művelődéstörténeti eredményeket feltáró kutatóknak az alábbi témakörökben.

A benyújtott tanulmányok elbírálása anonim lektorálás alapján történik. Jelentkezéskor, kérjük vegyék figyelembe, hogy a folyóirat másodközlést nem jelentet meg, ugyanakkor a más nyelven megjelent, de magyarul még nem publikált írások első közlésnek minősülnek.

A 2020/1. és 2020/2. számmal kapcsolatos felhívásra jelentkezőktől a tervezett tanulmányról kb. 2000 leütéses absztraktot várunk. A szerkesztőség ez alapján dönt a szerző felkéréséről.

Várunk továbbá az egyes számok konkrét témakörén túl a folyóirat általános tematikájához illeszkedő recenziókat. Ezek beküldése folyamatos. Az absztraktokat, tanulmányokat és recenziókat az adott szám felelős szerkesztőinek kérjük megküldeni.