Virtuális valóságtechnikák

Szerzők

  • Krisztián Szűcs PTE KTK Marketing Tanszék

Absztrakt

Napjainkra elfogadottá (és néha elcsépeltté) váltak azok a korábban ismeretlen fogalmak, amelyek az információtechnológia (IT) fejlődésének következtében tűntek fel, mint például a „globalitás", a „virtualitás", vagy éppen maga az Internet.
Mindezek ellenére mégis szükséges, hogy foglalkozzunk ezekkel a jelenségekkel, amelyek gyökeresen megváltoztatták (bár nálunk talán indokoltabb lenne a jövő idő használata) az emberek mindennapjait. Többek között, ezekre a hatásokra reagálva módosult a különféle fogyasztói csoportok - ha lehet még egyáltalán homogén csoportokat képezni - magatartása is.
Úgy látszik, a marketingszakma jelentős kihívásokkal került (ismét) szembe, éppen abban a „korszakban", amikor a piacon maradás elsődleges feltétele a célcsoport megfelelő definiálása.
A marketingkutatás kiemelése azért indokolt, mert a posztmodernizmus marketingre gyakorolt hatásai közül ez az egyik legösszetettebb és legérdekesebb.

Downloads

Megjelent

2019-12-12

Hogyan kell idézni

Szűcs, K. (2019) „Virtuális valóságtechnikák”, Marketing & Menedzsment, 34(6), o. 25–30. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/1620 (Elérés: 29 március 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Jubileum után