A rendszeres étkezés, a házon kívüli fogyasztás, az egzotikus ételek divatja, és azok kapcsolata a zöldség-, gyümölcsfogyasztással 1999 és 2005 között

Szerzők

  • Oszkár Zsolt Kiss Budapesti Corvinus Egyetem Menedzsment és Marketing Tanszék
  • Dénes Pecze Budapesti Corvinus Egyetem Menedzsment és Marketing Tanszék
  • Géza Székely Budapesti Corvinus Egyetem Menedzsment és Marketing Tanszék

Absztrakt

Változó életvitelünk táplálkozási szokásaink lassú változását hozta magával. Milyen lehetőségek rejlenek ezekben a változásokban? Étkezésünk egyre rendszertelenebb, a házon kívüli fogyasztás az egyik módja, hogy azt rendszeresebbé tegyük. Vajon ez magába rejti a magasabb zöldség-, gyümölcsfogyasztást is? Egyre inkább terjednek az egzotikus éttermek, és több szerző is rámutatott, hogyan válnak az új különlegességek étrendünk részévé. Ezeket az ételeket elkészíthetjük-e otthon is, vagy tekinthetjük-e fogyasztásukat luxusnak? Az utóbbiak vajon több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak? Az alábbi cikk a szokások ezen aspektusainak tendenciáit és azok kapcsolatát taglalja a zöldséges gyümölcsfogyasztás tekintetében.

Downloads

Megjelent

2019-10-24

Hogyan kell idézni

Kiss, O. Z., Pecze, D. és Székely, G. (2019) „A rendszeres étkezés, a házon kívüli fogyasztás, az egzotikus ételek divatja, és azok kapcsolata a zöldség-, gyümölcsfogyasztással 1999 és 2005 között”, Marketing & Menedzsment, 40(2-3), o. 89–97. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/754 (Elérés: 20 április 2024).

Folyóirat szám

Rovat

M&M mix

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei

1 2 > >>