Marketingstratégia a magyar élelmiszergazdaság számára: Az FM Magyar Közösségi Agrármarketing Centrum Kht. programja 1997-ig

Szerzők

  • Béla Gaál AMC Kht.

Absztrakt

A földművelésügyi miniszter 1996. június 1-jével megalapította a Magyar Közösségi Agrármarketing Centrum (AMC) Közhasznú Társaságot, amelynek feladata - a kormányhatározat értelmében - a magyar agrártermékek értékesítésének támogatása, az élelmiszerek kül- és belpiaci helyzetének javítása a WTO-normatíváknak megfelelő közösségi marketingeszközök alkalmazásával. Az AMC Kht. néhány év múlva, az állami támogatási rendszer átalakításával, hatékony továbbfejlesztésével olyan költségvetéssel gazdálkodó szervezetté válik, amelynek pontosan definiált helyet kell elfoglalnia a magyar agrár- és élelmiszergazdaságban. A célok és a feladatok hosszú távú stratégiai meghatározása elengedhetetlen, ugyanis az aktualitásokhoz való túl erős kapcsolódás megzavarja a szervezet stabilitását, működésének kiszámíthatóságát az élelmiszergazdaság szereplői számára.

Downloads

Megjelent

2019-12-01

Hogyan kell idézni

Gaál, B. (2019) „Marketingstratégia a magyar élelmiszergazdaság számára: Az FM Magyar Közösségi Agrármarketing Centrum Kht. programja 1997-ig”, Marketing & Menedzsment, 31(1), o. 49–52. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/2243 (Elérés: 19 április 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Agrármarketing