Évf. 5 szám 1 (2024): 2024/I. szám

					View Évf. 5 szám 1 (2024): 2024/I. szám

Nincs is izgalmasabb, mint jövőbe tekinteni és arról elmélkedni, hogy világunk gyorsan változó tényezői miként alakítják majd azt, melyiknek milyen hatásai lesznek ránk, környezetünkre, társadalmunkra.

Jelen folyóiratszám is ennek jegyében készült el: szerzőink különböző témákban, de mind a jelen körülményeinek áttekintéséből vonnak le olyan megállapításokat és következtetéseket, amelyek befolyásolhatják a jövő jogalkotási és jogalkalmazási folyamatait.

E színes témák között találhatunk a közigazgatás megújításának lehetőségeivel, a napjainkra oly sok mindent átható adatvédelmi szakterület adatfogalmának átgondolásával, a média gyermekjogi szabályainak elemzésével, vagy épp az egészségügyi ellátórendszer digitalizációval kapcsolatos írást.

A Kiadó nevében ezúton is köszönöm Szerzőink igyekezetét, a Szerkesztőbizottság tagjainak és a lektoroknak a felkérések elfogadását és áldozatos munkájukat. Külön köszönet illeti a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont munkatársait, akik oly sok tekintetben nyújtanak segítséget folyóiratunk megjelentetéséhez.

Jó szakmai „merítkezést” kívánok minden Olvasónak!

 

Dr. Hohmann Balázs

főszerkesztő

Megjelent: 2024-04-30

Teljes szám