Open Access (Nyílt Hozzáférés) Nyilatkozat

Folyóiratunk egyes lapszámait és az abba foglalt közleményeket az online megjelenés mellett szabad hozzáférésű (Open Access – OA) formában is közzétesszük.

A folyóirat teljes lapszáma, illetve az egyes cikkek honlapunkon ingyenesen és korlátozásmentesen érhetők el.

Folyóiratunk Gold, úgynevezett "arany út" hozzáférést biztosít a cikkekhez, azonnali, időbeli embargó nélküli megjelenéssel.

Szerzőink közlési díjaktól mentesen, ingyenesen tehetnek közzé publikációkat folyóiratunkban, a szakmai bírálati folyamat sikeres lefolytatását követően.

A Szerző cikke elektronikus formában szabadon elmenthető, másolható; változtatások nélkül, a forrásra való hivatkozással használható. Az alkalmazás kereskedelmi célokat nem szolgálhat, kizárólag saját célokra történő felhasználása engedélyezett. Minden más terjesztési és felhasználási forma esetében a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény és az ahhoz kapcsolódó jogszabályok az irányadók.

Szerzői jogi és licenszelési feltételek az alábbi oldalon ismerhetőek meg.

A nálunk leközölt cikkeket az MTA REAL repozitóriumában archiváljuk.

Szerzőink munkájukat szabadon helyezhetik el más (intézményi vagy egyéb) tárhelyen, repozitóriumban, időbeli embargó nélkül - értve ezalatt a benyújtott (Submitted version), elfogadott (Accepted version) és közzétett (Published version) elhelyezését is.

 

A Szerkesztőbizottság