Rómától Lisszabonig

Az integrált Európa XXI. századi Afrika-politikája és előzményei

Szerzők

  • Zsófia Joó Eötvös Loránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar

Absztrakt

2007 decemberében került sor az Európai Unió új Afrika-stratégiájának véglegesítésére. A szerző az előzményeket végig kísérve felvázolja az afrikai országok integrálódási folyamatát, az azzal kapcsolatban tanúsított európai szerepvállalást és ösztönzést, valamint a két Közösség együttműködésének jövőbeli lehetőségeit, különös tekintettel a gazdasági és infrastrukturális fejlesztés, az emberi jogok védelmének, az igazságos és stabil kormányzás kialakításának, a civil szektor támogatásának, valamint a béke és biztonság megteremtésének kérdéseire vonatkozóan.

Információk a szerzőről

Zsófia Joó, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar

harmadéves politológus hallgató az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán. 2007-ben végezte el az ELTE Bölcsészettudományi Karán az Afrikanisztika Oktatási Programot.

Downloads

Megjelent

2007-11-01

Hogyan kell idézni

Joó, Z. (2007). Rómától Lisszabonig: Az integrált Európa XXI. századi Afrika-politikája és előzményei. Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 1(3), 17–25. Elérés forrás https://journals.lib.pte.hu/index.php/afrikatanulmanyok/article/view/4709