Egy évig Afrikában: hiedelem és valóság

Élmények és kalandok Namíbiától Malawiig

Szerzők

  • Zsolt Molnár

Absztrakt

2006. márciusától közel egy évig éltem és dolgoztam Afrika déli részén, elsősorban Namíbiában és Malawiban. A legtöbb időt nem városokban, hanem vidéken, a legelmaradottabb helyzetben lévők között töltöttem. Közben persze igyekeztem sokat utazni, megismerni az embereket és megnézni a régió legszebb tájait, természeti jelenségeit a Namíb-sivatagtól a Kavangófolyóig, a Viktória-vízeséstől a Malawi-tóig. Önkéntesként élni és dolgozni óriási kaland, de nagy kihívás is egyben.

Információk a szerzőről

Zsolt Molnár

Kommunikációs és marketing szakember. Afrikában a Humana People to People elnevezésű dán segélyszervezet égisze alatt dolgozott. Namíbiában önkéntesként vett részt a TCE (Total Control of the Epidemic) elnevezésű országos HIV/AIDS ellenes felvilágosító kampányban. Feladata a program lokális és regionális kommunikációja, valamint a helyi munkatársak szakmai segítése volt. Malawiban egy helyi használtruhakereskedelmi hálózat munkájában mint marketinges vett részt, szintén önkéntesként.

Downloads

Megjelent

2008-09-01

Hogyan kell idézni

Molnár, Z. (2008). Egy évig Afrikában: hiedelem és valóság: Élmények és kalandok Namíbiától Malawiig. Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2(3), 78–85. Elérés forrás https://journals.lib.pte.hu/index.php/afrikatanulmanyok/article/view/4652