A vadhús helye a hazai gasztronómiában és oktatásban: Interdiszciplináris elemzés a kereslet, kínálat és tudástranszfer metszéspontjában

Szerzők

  • Zoltán Nagy Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaságtudományi Intézet
  • Zoltán Bujdosó Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus, Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézet
  • Gyöngyi Kovács Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus, Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézet

DOI:

https://doi.org/10.15170/TVT.2025.10.02.03

Kulcsszavak:

fenntarthatóság, fogyasztási szokások, gasztronómia, vadhús, vendéglátás

Absztrakt

A vadhús a magyar gasztronómiai hagyományok egyik sajátos, de alulreprezentált eleme, amelynek szerepe napjaink fenntartható élelmiszer-fogyasztási és oktatási rendszereiben ismét előtérbe kerülhet. Jelen tanulmány interdiszciplináris szemléletben vizsgálja a vadhús hazai gasztronómiában betöltött szerepét, a lakossági fogyasztási attitűdöket, az éttermi kínálat területi egyenlőtlenségeit, valamint a szakácsképzés és vendéglátási oktatás vadhúsra vonatkozó tartalmait. A kutatás kvantitatív és kvalitatív módszerek kombinálásával, kérdőíves adatfelvétellel, étlapelemzéssel és interjúk feldolgozásával készült. A szerzők célja annak bemutatása, hogy milyen lehetőségek rejlenek a vadhús gasztronómiai és oktatási újra pozicionálásában, és melyek azok a kommunikációs, piacfejlesztési és tudástranszfer eszközök, amelyek hozzájárulhatnak a vadhús hazai fogyasztásának bővítéséhez.

Downloads

Megjelent

2025-07-10

Hogyan kell idézni

Nagy, Z., Bujdosó, Z., & Kovács, G. (2025). A vadhús helye a hazai gasztronómiában és oktatásban: Interdiszciplináris elemzés a kereslet, kínálat és tudástranszfer metszéspontjában. Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 10(2). https://doi.org/10.15170/TVT.2025.10.02.03

Hasonló cikkek

1 2 3 4 5 6 > >> 

You may also Haladó hasonlósági keresés indítása for this article.