Iránytű a környezettudatos vállalati menedzsmenthez: (Ön)értékelési modell a vállalatok környezeti teljesítményének fejlesztéséhez

Szerzők

  • László Berényi Miskolci Egyetem Vezetéstudományi Intézet

Absztrakt

Napjainkban a környezetvédelem ügye egyre inkább felértékelődik. A természeti környezet állapota, ezzel pedig az emberi életfeltételek folyamatosan romlanak. A problémák megoldásában az egyes embereknek, a különböző szervezeteknek, az államoknak és az államok fölötti integrációknak közös értékrendet kialakítva kell együtt dolgozniuk. A Miskolci Egyetem Vezetéstudományi Intézeténél az OTKA T048849 számú kutatásunkban a környezettudatos szervezeti magatartás fejlesztésének lehetőségeit vizsgáljuk a menedzsment teljesítményének szemszögéből. A következőkben a vizsgálatok kereteként kidolgozott teljesítményértékelő modell szerkezetét és tartalmi elemeit ismerhetik meg.

Downloads

Megjelent

2019-12-05

Hogyan kell idézni

Berényi, L. (2019) „Iránytű a környezettudatos vállalati menedzsmenthez: (Ön)értékelési modell a vállalatok környezeti teljesítményének fejlesztéséhez”, Marketing & Menedzsment, 39(4-5), o. 4–18. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/1388 (Elérés: 26 április 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Környezettudatos vállalatmenedzsment