Beküldések

Bejelentkezés vagy Regisztráció a beküldéshez.

Ellenőrzőlista a benyújtás előkészítéséhez

A benyújtási folyamat része, hogy a szerzők ellenőrizzék le a benyújtandó anyaguk mindenben megfelel az alábbi listában szereplő elvárásoknak, és azokat a beadványokat, amelyek nem tartják be a az útmutatóban leírtakat, azokat vissza lehet küldeni a szerzőnek.
  • A beküldött anyag nem lett korábban publikálva, és megelőzően egy másik folyóiratnál sem lett lektorálva (bővebb magyarázatot lásd a Megjegyzések a szerkesztőnek résznél).
  • A benyújtott fájl OpenOffice, Microsoft Word, RTF, dokumentum fájlformátum.
  • Ahol lehetséges, ott megadott URL-es hivatkozásokat.
  • A szöveg egyes sorközzel; 12 pontos betűmérettel; használjon dőlt formázást az aláhúzott kiemelés helyett (kivéve az URL címek); és minden illusztráció, ábra és táblázat a helyére kerüljön és ne a szöveg végére.
  • A szöveg betartja azokat a stiláris és bibliográfiai követelményeket, amelyek a Szerzői útmutatóban szerepelnek.

Elméleti és összefoglaló tanulmányok

Az elméleti tanulmányok rovat jól lehatárolt, releváns szakmai területekről írt szakirodalmi áttekintéseket, kritikai, illetve elméletalkotó írásokat tartalmaz.

Empirikus tanulmányok

Az empirikus tanulmányok rovatban a szociális munka területén releváns kutatásokon alapuló írásokat közlünk.

Esettanulmányok

A rovatban a szakma dilemmáit, gyakorlatait, tapasztalatait esettanulmányokon keresztül feldolgozó írásokat közlünk.

Szakmai reflexiók

A rovatban elsősorban gyakorlati szakemberek, esetenként más, szakmai szempontból releváns szereplők és a szakmai gyakorlatokat befolyásoló döntéshozók a szakma helyzetére, folyamataira, eseményeire adott reflexióit publikáljuk.

Interjúk

Az interjúk rovatban szociális szakemberekkel, kliensekkel, valamint a szociális munka szempontjából releváns folyamatok érintettjeivel készült interjúkat közlünk.

Beszámolók

A beszámolók rovat tudományos és/vagy szakmai rendezvényekről, a szakma szempontjából számottevő eseményekről, folyamatokról készült rövid beszámolókat tartalmaz.

Konferenciacikkek

A konferenciacikkek konferenciaelőadások, workshopok és poszterek rövidebb, nem tanulmány méretű, máshol nem publikált összefoglalói.

Recenziók

A recenziók rovat könyvismertetéseket vagy tematikus folyóiratszámok ismertetéseit tartalmazza.

Adatvédelmi nyilatkozat

A folyóiratnál megadott nevek és e-mail címek kizárólag a folyóiratnál lesznek felhasználva, más célokra, harmadik félnek nem kerülnek átadásra.