Beszállítói vásármarketing know-how

Szerzők

  • Zsolt Győrfi Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
  • Géza Balog Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Absztrakt

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál (BVA) 1995-ben az Európai Unió támogatásával megkezdett beszállítói program során a BVA munkatársai a belga Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor Vlaams-Brabant (GOM) intézet fejlesztőivel együtt adaptálták a hazai viszonyokra a magyar és angol nyelvű cégadatokat és technológiai paramétereket gyűjtő kérdőív rendszert, az adatbáziskezelő szoftvert és az ezzel készíthető angol és magyar nyelvű katalógust. Tapasztalataikon alapult az MVA-Hálózat beszállítói programjának indítása, ez kormányprogrammá, a MENTOR Országos Beszállítói Programmá teljesedett ki, amelynek koordinálására az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium az MVA-val kötött szerződést.
Jelen tanulmányban a budapesti kis- és középvá llalkozások beszállítói kapcsolatrendszerének fejlesztésével kapcsolatosgyakorlati tapasztalatok egyik szegmensét tesszük közzé , a GOM beszállító menedzselési stratégia elvei alapján kialakított szakvásári marketingtevékenységet foglaljuk össze.

Downloads

Megjelent

2019-12-18

Hogyan kell idézni

Győrfi, Z. és Balog, G. (2019) „Beszállítói vásármarketing know-how”, Marketing & Menedzsment, 32(6), o. 50–60. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/1913 (Elérés: 23 július 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Vállalkozásfejlesztés