Phare-ABC - Bemutatkozik az Európai Bizottság Magyarországi Delegációja

Szerzők

  • Marketing & Menedzsment szerkesztőség Marketing & Menedzsment

Absztrakt

Annak ellenére, hogy Magyarország és az Európ ai Unió között a csatlakozási tárgyalások 1998 tavaszán, a kormányközi érdemi tárgyalások november elején megkezdődtek, a közvélemény-kutatások eredményei szerint a magyarlakosság és a vállalkozások EU-val kapcsolatos konkrét tárgyi ismeretei nagyon hiányosak. Valószínűsíthető, hogy az ismerethiány még nagyobb a PHARE-programokkal kapcsolatban.
A felmérési eredmények azt igazolják vissza, hogy az Európai Unióval kapcsolatos ismeretek általánosabbá tételét a marketing-kommunikáció eszköztárának szélesebbkörű alkalmazásával is erősíteni lehet.
Ennek szellemében folyóiratunk 1998/6. számának kiemelt rovata a hazai vonatkozású PHARE-programok és azok intézményrendszerének áttekintését tűzte ki célul. Az Európai Bizottság Magyarországi Delegációjának bemutatkozása mellett a PHARE-programok történeti áttekintésével és jövőképének felvázolásával foglalkozik egy-egy összefoglaló cikkünk. Ezek keretében két területet emelünk ki, nevezetesen a regionális fejlesztésekre és a kis- és középvállalkozásokra vonatkozó programokat. Az egyes cikkek mellett igyekeztünk hasznos információkat is olvasóink rendelkezésére bocsátani.
Reméljük, hogy ezen rovatunk is kiváltja az Önök érdeklődését.
A témát következő számunkban folytatjuk. (A szerk.)

Downloads

Megjelent

2019-12-18

Hogyan kell idézni

szerkesztőség, M. & M. (2019) „Phare-ABC - Bemutatkozik az Európai Bizottság Magyarországi Delegációja”, Marketing & Menedzsment, 32(6), o. 4–7. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/1892 (Elérés: 25 április 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Phare-ABC

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei

1 2 3 > >>