Largo avagy, hogyan is éli meg azt egy libériai menekült

Egy menekülttábor élete és szervezeti felépítése

Szerzők

  • Lilla Schumicky ELTE BTK

Absztrakt

A tanulmányban először vázolom az 1989 és 2003 között zajló libériai polgárháború előzményeit és folyamatát, melynek egyik következménye a 2002-ben Sierra Leonéba menekülő mintegy 250 000 civil. A UNHCR, (United Nation High Commisssion of Refugees) – az ENSZ menekültügyi részlege – összesen körülbelül 700 000 menekültet tart számon, akik három hónapnál több időt töltöttek külföldön. A tanulmány második felében átfogó képet kívánok nyújtani a civilek elhelyezéséről, különös tekintettel a largói menekülttáborra, annak szervezeti és strukturális felépítésére, valamint működési mechanizmusára.

Információk a szerzőről

Lilla Schumicky, ELTE BTK

Az ELTE BTK filozófia és turkológia szakos, illetve az Afrikanisztika Programban résztvevő hallgatója 2001-től. 2003 óta a Miskolci Egyetemen kulturális antropológiát is hallgat. 2005. június-júliusban Gambiában, Dramanban falukutatást végzett egy serahuli népcsoport lakta faluban. Ugyanezen a nyáron Sierra Leonéban (Kenema, Largo) libériaknak fentartott menekülttáborban végzett akcióantropológiai kutatást.

Downloads

Megjelent

2007-03-01

Hogyan kell idézni

Schumicky, L. (2007). Largo avagy, hogyan is éli meg azt egy libériai menekült: Egy menekülttábor élete és szervezeti felépítése. Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 1(1), 91–101. Elérés forrás https://journals.lib.pte.hu/index.php/afrikatanulmanyok/article/view/4739

Folyóirat szám

Rovat

Terepbeszámolók