A Szigetköz turizmusának helyzete és fejlesztési lehetőségei

Szerzők

  • Flórián Strack Pannon Egyetem, Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete

DOI:

https://doi.org/10.15170/TVT.2022.07.04.04

Kulcsszavak:

Szigetköz, desztináció menedzsment, fejlesztés, stratégia

Absztrakt

Magyarország egyik különleges területe a Szigetköz, amely rengeteg olyan tulajdonsággal bír, amelyekre építve eredményes lehet a turizmus piacán. A kiváló adottságok ellenére azonban a terület nem nevezhető kiugróan sikeresnek a turizmus kapcsán.

Jelen tanulmány kvantitatív (kérdőív) és kvalitatív (strukturált interjú, tartalomelemzés) módszereket segítségül hívva arra keresi a választ, hogy hogyan jellemezhető napjainkban a Szigetköz turizmusa, illetve milyen a helyi adottságokra és értékekre épülő, a fenntarthatóság elveit is figyelembe vevő fejlesztési irányok javasolhatók a terület számára. A cél érdekében a kutatásba helyi szakemberek és a Szigetköz 35 településének turisztikai stakeholderei kerültek bevonásra.

Az eredmények egyértelmű hiányosságokat mutatnak többek között az átgondolt és egységes marketing, a piacon való egységes megjelenés, illetve a Szigetközt, mint turisztikai desztinációt leíró márka esetében.

Downloads

Megjelent

2023-01-24

Hogyan kell idézni

Strack, F. (2023). A Szigetköz turizmusának helyzete és fejlesztési lehetőségei. Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 7(4). https://doi.org/10.15170/TVT.2022.07.04.04