Köszöntő

Szerzők

  • Tibor Gonda
  • Antal Aubert

Absztrakt

Tisztelt Olvasónk!

 

Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok ezzel a számmal zárja a III. évfolyamát. Folyóiratunk legjelentősebb eredménye 2018-ban az volt, hogy az MTA X. osztályától megkaptuk a tudományos folyóirat besorolást. Reméljük, hogy ennek tényét nagy örömmel fogadják eddigi szerzőink, és ösztönzően hat a folyóiratunkban publikálást tervező kollégák számára is.

Idei, negyedik számunk a megszokott sokszínűséget reprezentálja. Közös a tanulmányokban, hogy a turizmus különböző, de fontos területeit érintik elemző, új ismereteket nyújtó és érdekes módon. Mostani számunkból egyaránt gazdagíthatjuk ismereteinket a vidéki-, bevásárló-, a film- és fesztiválturizmus területeiről.

Pogácsás Péter „A magyarországi bevásárlóturizmus vizsgálata az egynapos beutazások adatainak tükrében” című tanulmányában a bevásárló-turizmust választotta vizsgálata tárgyául. A „Még mindig 6 hét a Balaton” című cikkből Balatonfüred adatait elemezve megtudhatjuk, hogy ha csak nagyon kis mértékben is, de csökken a Balaton turisztikai forgalmának a szezonalitása. A szerzők, Palasics Peggi és Hinek Mátyás, a Gini-index segítségével bizonyítják ennek tényét. Gerdesics Viktória és Putzer Petra cikke a filmturizmus hazai irodalmát gazdagítja marketingszemléletű közelítésmódjával. A vidéki turizmusról és a Letenyei kistérségről tudhatunk meg új ismereteket Tóth-Kaszás Nikoletta, Keller Krisztina, Péter Erzsébet, Ernszt Ildikó írásából. Empirikus vizsgálatuk arra is próbál fényt deríteni, hogy a mai utazót mi vonzza egy rurális térségbe nyaralni. Zárótanulmányként Csapó János és szerzőtársai munkája a Pécsi Fényfesztivál turisztikai hatásait mutatja be.

Reméljük, hogy olvasóink ismét találnak kedvükre való témát és a jelen szám tanulmányozásán túl 2019-ben is figyelemmel kísérik a TVT tevékenységét, és érdeklődésükkel megtisztelik szerzőink munkáit.

 

Minden kedves olvasónknak áldott ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

 

Gonda Tibor                                                  Aubert Antal

Downloads

Megjelent

2021-06-23

Hogyan kell idézni

Gonda, T., & Aubert, A. (2021). Köszöntő. Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 3(4). Elérés forrás https://journals.lib.pte.hu/index.php/tvt/article/view/4382

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei

1 2 3 4 > >>