NEMZETISÉGI GASZTROFESZTIVÁLOK A DÉL-DUNÁNTÚLON − STIFOLDERTŐL A BABFŐZŐ FESZTIVÁLIG

Szerzők

  • Andrea Horváth Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar
  • Mónika Jónás-Berki Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar
  • Klaudia Szeidl Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar
  • Antal Aubert Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar

Kulcsszavak:

gasztronómia, nemzetiség, Dél-Dunántúl

Absztrakt

Napjaink turizmusának fontos terméktípusa a borra és gasztronómiára épülő turizmus, továbbá egyre
népszerűbbek az ehhez kapcsolódó fesztiválok és rendezvények. A rendkívül színes palettán sajátos
csoportot képviselnek a magyarországi nemzetiségek kultúrájához és hagyományaikhoz kötődő események,
melyeknél a megelevenített kultúra révén a tradíciók fennmaradása egyben a közösség, a kisebbség
fennmaradásához közvetve hozzájárulhat. A soknemzetiség???? Dél-Dunántúl turisztikai kínálatában jelentős
szerepet töltenek be a németek és horvátok tradíciói, melyek közül a legjelentősebbeket tanulmányunkban
kívántuk elemezni.

Downloads

Megjelent

2021-06-14

Hogyan kell idézni

Horváth, A., Jónás-Berki, M., Szeidl, K., & Aubert, A. (2021). NEMZETISÉGI GASZTROFESZTIVÁLOK A DÉL-DUNÁNTÚLON − STIFOLDERTŐL A BABFŐZŐ FESZTIVÁLIG. Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 1(1). Elérés forrás https://journals.lib.pte.hu/index.php/tvt/article/view/4285

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei

1 2 3 > >>