Törpe tömegpiac - A marketing-kommunikáció nehézségei az internet szolgáltatásban

Szerzők

  • András Balogh Matáv Rt.

Absztrakt

Az internet szolgáltatás kommunikációja talán az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat a marketingszakemberek számára.
Egyidőben kell az ügyfeleket megtanítani az internet biztosította előnyökre és kezelni a szolgáltatók közötti egyre élesebb verseny diktálta helyzetet, amelyben a kreativitás mellett a budget-ok nagysága határozza meg, hogy ki sikeres és ki nem. Ugyanakkor a sikeres szolgáltatók eredményei sem egyértelműek, hiszen a legnagyobbak sem engedhetik meg maguknak a piaci sikert akkor, ha az nem párosul pénzügyi eredményességgel. A szerző azt állítja, hogy a magyarországi internet-piaci szereplők egyre hatékonyabban lesznek képesek edukatív, ugyanakkor értékajánlatukat tekintve attraktív üzenetekkel elérni a fogyasztókat. A közeljövőben azonban nehezen képzelhető el, hogy képesek legyenek feloldani a piac méretéből adódó elsődleges feszültséget, nevezetesen azt, hogy a magyarországi Internet hozzáférés üzlet egy „törpe tömegpiac”, amelyben drágán, nagy ügyfélbázisra, illetve potenciális fogyasztói szegmensre optimalizált eszközökkel kell kommunikálni kisszámú tényleges vásárlóval.

Downloads

Megjelent

2019-12-11

Hogyan kell idézni

Balogh, A. (2019) „Törpe tömegpiac - A marketing-kommunikáció nehézségei az internet szolgáltatásban”, Marketing & Menedzsment, 36(2), o. 55–57. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/1588 (Elérés: 28 március 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Internet és marketing