Távmunka - korunk új munkaszervezési modellje?

Szerzők

  • Tamás Forgács Magyar Távmunka Szövetség ; Deloitte Magyarország vállalati kockázatkezelési üzletágának menedzsere ; PTE KTK Gazdálkodástudományi Doktoriskola

Absztrakt

Az európai távmunka a látványos fellendülés időszakát éli. A távmunkavégzés iránti igények növekedését hozza magával a távközlési technológiák gyors fejlődése, az európai telekommunikációs piacok liberalizálása, ennek okozataként a távközlés egyre olcsóbbá válása, az IT szektor térhódítása, a számítógépek, a felhasználóbarát alkalmazások, az internet egyre nagyobb arányú otthoni használata, valamint a hálózati kultúrát már az iskolában megismerő új nemzedék megjelenése a munkaerőpiacon. A kínálati oldalon a gyorsan változó gazdasági környezet, a rugalmasan alkalmazható szakértelem és a költségtakarékosság szempontjai ösztönzik a cégvezetőket az új munkamódszerek bevezetésére. Jelen tanulmány a távmunka kialakulására ható tényezőket tekinti át, majd néhány kiemelt szempont szerint rendszerezi a távmunkával kapcsolatos szakirodalmi ismereteket.

Downloads

Megjelent

2019-10-13

Hogyan kell idézni

Forgács, T. (2019) „Távmunka - korunk új munkaszervezési modellje?”, Marketing & Menedzsment, 42(5-6), o. 29–41. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/490 (Elérés: 26 április 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Humánerőforrás-menedzsment