Az emberi tőke vállalati értékre gyakorolt hatása

Szerzők

  • Éva Szalka Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, Regionális tudományi és közpolitikái tanszék
  • Csongor Czipf PTE Gazdálkodástudományi Doktoriskola

Absztrakt

Kutatásainkban arra kerestük a választ, hogy miként vélekednek az emberi tényező fontosságáról a vállalatvezetők és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók, az egyes kérdésekben mennyire térnek el az álláspontok, illetve milyen mértékben változnak a vélemények. Az emberi tényező megragadását célzó elméletekkel kapcsolatos álláspontjaik összehasonlítását végeztük el. Kíváncsiak voltunk arra, hogy az emberi érték szerepét napjainkban egyre jobban felismerő elméletek mennyire mentek át a köztudatba, Illetve, hogy a vállalatvezetők és a „jövő munkavállalói” mennyiben érzékelik az emberi erőforrás szerepének felértékelődését, illetve véleményük miben tér el egymástól.
Vizsgálatunk megközelítése sajátos, hiszen az ember szerepét a vállalat sikerességének, eredményességének, értékteremtő képességének szemszögéből vizsgáljuk.

Downloads

Megjelent

2019-10-01

Hogyan kell idézni

Szalka, Éva és Czipf, C. (2019) „Az emberi tőke vállalati értékre gyakorolt hatása”, Marketing & Menedzsment, 42(5-6), o. 4–14. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/488 (Elérés: 19 április 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Humánerőforrás-menedzsment