Nonprofit marketing egy Kereskedelmi és Iparkamara gyakorlatában

Szerzők

  • Zsuzsa M. Vadas

Absztrakt

A közjogi kamarai rendszer a fejlett piacgazdaságok szerves része, a gazdaság szereplőinek szuverén, demokratikus önkormányzata. Ennek megfelelően nonprofit szervezetként működik, tevékenységét a tagdíjakból finanszírozza. A nonprofit szervezet PR-jében az eladandó, népszerűsítendő „termék" maga a kamarai tevékenység egésze, annak szolgáltatásai. A kamarai PR szerves része a cég személyiségét megjelenítő Corporate Identity-nek.
A kamarai public relations tevékenység a kamarai szervezet, a hozzátartozó tagság és a gazdasági környezet kommunikációs kapcsolatainak céltudatos alakítása. Ezért a PR az irányítási és vezetési funkciók fontos része, amely a szervezet és környezete kö­zött kommunikációs kapcsolatok kiépítésére, mű­ködtetésére és elemzésére, a kommunikációs programok kezdeményezésére, tervezésére és kivitelezésére irányul. Ezt követi a programok értékelése és a kö­vetkeztetések levonása.

Downloads

Megjelent

2019-12-01

Hogyan kell idézni

M. Vadas, Z. (2019) „Nonprofit marketing egy Kereskedelmi és Iparkamara gyakorlatában”, Marketing & Menedzsment, 31(5), o. 74–76. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/2082 (Elérés: 28 március 2024).

Folyóirat szám

Rovat

M&M mix