Településmarketing

Szerzők

  • Bernadett Mészáros Pécs M. J. Város Polgármesteri Hivatal

Absztrakt

A településmarketingre a szakirodalom számos definíciót kínál. Ehelyütt annak alapján határozom meg, hogy melyik szintre, kire/mire vonatkozik.1 A marketingmunka különböző, egyre táguló síkjai:
     - Önkormányzati képviselőtestület.
     - Polgármester és alpolgármesterek. A polgármester képviseli a testületet. Az alpolgármestereket a képviselőtestület választja, feladatkörüket is a képviselőtestület határozza meg.
     - Polgármesteri hivatal, mely az önkormányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntés-előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatosfeladatokat látja el.
     - A tágabb értelemben vett helyi önkormányzat, azaz a képviselőtestület, a polgármesteri hivatal, valamint az önkormányzati intézmények és szervezetek (társaságok, alapítványok) együttese.
     - Adott település, az ott élőkkel, az ott működő vállalkozásokkal, a területén működő választott testülettel és azok „kormányzását" segítő hivatallal.

Downloads

Megjelent

2019-12-19

Hogyan kell idézni

Mészáros, B. (2019) „Településmarketing”, Marketing & Menedzsment, 32(4), o. 4–10. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/1992 (Elérés: 29 március 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Településmarketing

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei