Szolgáltatásminőség elméletben és gyakorlatban

Szerzők

  • Katalin Papp
  • Andrea Rózsa Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Pénzügyi és Kontrolling Tanszék

Absztrakt

A szolgáltatások jelentősége napjainkban egyre növekszik. A szolgáltató ágazatok fejlődése és bővülése azzal járt, hogy a „szolgáltatástermelés” mértéke növekedett, ugyanakkor a termelővállalatok is egyre több szolgáltatáskomponenst építettek be tevékenységükbe. Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúly helyeződött a szolgáltatások minőségére. A szolgáltatóvállalatokat a fogyasztó egyre inkább a minőség alapján különbözteti meg egymástól, ezért ma már tendencia a szolgáltató vállalatok minőségi teljesítésre való törekvése. Ehhez igen jó alapot ad a Total Quality Management (TQM), azaz a teljes körű minőségmenedzsment. Ebben a cikkben a szakirodalom által legsikeresebbnek tartott, a minőség mérésén alapuló SERVPERF modell gyakorlati alkalmazását is bemutatjuk, két debreceni cukrászdára vonatkozóan.

Downloads

Megjelent

2019-12-07

Hogyan kell idézni

Papp, K. és Rózsa, A. (2019) „Szolgáltatásminőség elméletben és gyakorlatban”, Marketing & Menedzsment, 37(5), o. 4–13. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/1456 (Elérés: 19 április 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Szolgáltatás menedzsment