Országmárka-rangsorok a Covid-19 világjárvány idején – „Az az egy fontos: legyetek jók most!”

Szerzők

  • Árpád Ferenc Papp-Váry

DOI:

https://doi.org/10.15170/TM.2021.22.1.13

Kulcsszavak:

márkarangsorok, országmárka, országmárkázás

Absztrakt

A termékek és szolgáltatások világában jó ideje megszokottak a márkarangsorok: a top100-as globális márkalistát többek közt elkészíti az Interbrand és a BrandZ-Kantar-WPP is. Az Interbrand 2020-as listájának első öt helyén például az Apple, az Amazon, a Microsoft, a Google és a Samsung áll, őket követi az első, nem technológiai márka, a Coca-Cola. De a BrandZ-Kantar-WPP 2020-as rangsora esetén is hasonló a helyzet, ott az első öt helyezett sorrendje: Amazon, Apple, Google, Microsoft, Visa.

A klasszikus márkarangsorokhoz hasonlóan az országmárkákra is rendelkezésre állnak már toplisták. Sőt, szinte minden évben megjelenik legalább egy új ilyen. Van már Anholt Nation Brands Index, FutureBrand Country Brand Index, Anholt Good Country Index, Bloom Consulting Country Brand Ranking (Tourism Edition, illetve Trade Edition), Young&Rubicam Best Countries, Reputation Institute Country RepTrak és Global Soft Power Index is. Ezek mindegyikét lehetetlen taglalni egyetlen cikk keretei között, és nem is mindegyiknek van annyira friss országmárka-rangsora, ami már a Covid-19 járványidőszak alatt született, ezért most csak az első hármat vettük górcső alá közülük.

A publikáció egyik célja az, hogy magyar nyelven először bemutassa ezek módszertanát, dimenzióit és faktorait, illetve az egyes rangsorok eredményeit, különös tekintettel arra, hogy 2020-ban miként változtak. Az írás másik célja, hogy rámutasson arra, hogy a jó országmárka, a jó országimázs alapja voltaképp nem más, mint maga a jó ország, pontosan ugyanúgy, ahogy egy klasszikus márka esetében is a kiindulópont a jó termék és szolgáltatás.

##submission.downloads##

Megjelent

2021-10-31

Hogyan kell idézni

Papp-Váry, Árpád F. (2021). Országmárka-rangsorok a Covid-19 világjárvány idején – „Az az egy fontos: legyetek jók most!”. Tudásmenedzsment, 22(1), 225–238. https://doi.org/10.15170/TM.2021.22.1.13

Folyóirat szám

Rovat

Munkaerőpiac és társadalom