Nemzetközi trendek a vendéglátásban, a vendéglátás jövője
DOI:
https://doi.org/10.15170/terinno.2023.16.02.01Kulcsszavak:
vendéglátás, trendek, fenntarthatóság, konyhaAbsztrakt
A globális méreteket öltő turizmus ágazat egyik legfontosabb szolgáltatása a vendéglátás. A vendéglátás az elmúlt évtizedekben növelte részesedését mind a foglalkoztatásból, mint az előállított hozzáadott érték tekintetében. Az Európai Unióban a vendéglátás a GDP mintegy 4%-át adta már az új évezred legelején, és azóta évente gyors, akár 5-6%-os növekedési ütemet mutatott különböző gazdasági és demográfiai trendeknek és változásoknak, illetve technológiai fejlesztéseknek, valamint a munkaerőpiacon bekövetkezett változásoknak köszönhetően. A tanulmány a gyorsan változó vendéglátás szektorban az elmúlt években tapasztalt, illetve a következő években várható trendeket elemzi.
Downloads
Megjelent
2023-12-17
Hogyan kell idézni
Raffay, Z. (2023). Nemzetközi trendek a vendéglátásban, a vendéglátás jövője. Területfejlesztés és Innováció, 16(2). https://doi.org/10.15170/terinno.2023.16.02.01
Folyóirat szám
Rovat
Tanulmányok