Értesítések

Felhívás 2023

Kedves Kollégánk!

Szeretnénk, ha tanulmányával megtisztelné a Pécsi Tudományegyetem Szlavisztika Intézete által 2021-ben útjára indított tudományos folyóiratot.

A SlavVaria folyóiratban nyelvészet és a nyelvtanítás módszertana, az irodalom­tudomány és kulturológia területén végzett szlavisztikai kutatások eredményeit tesszük közzé, recenziókat és szakkönyv-ismertetéseket  közlünk szláv nyelveken és angolul. A második szám tartalmát ezen a linken tekintheti meg: https://journals.lib.pte.hu/index.php/slavvaria.

A harmadik szám megjelenését 2023 szeptemberére tervezzük. A részvétellel kapcsolatos visszajelzését 2023. március 15-ig várjuk a slavvaria@pte.hu e-mail címre, a tervezett tanulmány címének és a szerző affiliációjának megadásával. A kész szöveget 2023. május 31-ig kérjük feltölteni a folyóirat honlapjára a következő linken: https://journals.lib.pte.hu/index.php/slavvaria/about/submissions és elküldeni a fenti e-mail címre is. A beérkező tanulmányok előzetes recenzáláson esnek át peer-review rendszerben, megjelenéskor DOI-számot kapnak. A szöveg formai követelményeivel kapcsolatos tudnivalók az alábbi linken találhatóak: https://journals.lib.pte.hu/index.php/slavvaria/about/submissions#authorGuidelines.

Együttműködésében bízva, üdvözlettel,

a szerkesztőbizottság nevében

                                                                                                                       Szabó Tünde

Pécs, 2023. 01. 15.                                                                                        főszerkesztő