Értesítések

Felhívás 2022

Kedves Kollégánk!

Szeretnénk, ha tanulmányával megtisztelné a Pécsi Tudományegyetem Szlavisztika Intézete által 2021-ben útjára indított tudományos folyóiratot.

A SlavVaria folyóiratban nyelvészet és a nyelvtanítás módszertana, az irodalomtudomány és kulturológia területén végzett szlavisztikai kutatások eredményeit tesszük közzé, recenziókat és szakkönyv-ismertetéseket  közlünk szláv nyelveken és angolul. Az első szám tartalmát ezen a linken tekintheti meg: https://journals.lib.pte.hu/index.php/slavvaria.

A második szám megjelenését 2022 szeptemberére tervezzük. A részvétellel kapcsolatos visszajelzését 2022. március 15-ig várjuk a slavvaria@pte.hu e-mail címre, a tervezett tanulmány címének és a szerző affiliációjának megadásával. A kész szöveget 2022. május 31-ig kérjük elküldeni ugyanide. A beérkező tanulmányok előzetes recenzáláson esnek át peer-review rendszerben, megjelenéskor DOI-számot kapnak. A szöveg formai követelményeivel kapcsolatos tudnivalók a fenti linken találhatóak.

Bízzunk együttműködésében! 

 

                                                                                                                      

SlavVaria 2021/(1)

  1. december 1-én az MTA pécsi székházában a Szlavisztika Intézet munkatársai bemutatták az intézet által gondozott új tudományos folyóirat, a SlavVaria első számát.

A számban megjelent tanulmányok online is elérhetőek az alábbi linken:

https://journals.lib.pte.hu/index.php/slavvaria