Felhívás 2024

2024-02-11

Kedves Kollégánk!

Szeretnénk, ha tanulmányával megtisztelné a Pécsi Tudományegyetem Szlavisztika Intézetének lektorált tudományos folyóiratát.

A SlavVaria folyóiratban a nyelvészet és a nyelvtanítás módszertana, az irodalomtudomány és kulturológia területén végzett szlavisztikai kutatások eredményeit tesszük közzé, recenziókat és szakkönyv-ismertetéseket  közlünk szláv nyelveken és angolul. A korábbi számokat itt e tekintheti meg. 

A negyedik szám megjelenését 2024 szeptemberére tervezzük. E szám fókuszában a kétnyelvűség – többnyelvűség – nyelvi közvetítés áll. Mivel a negyedik számot a nyolcvan éves Lendvai Endre professzor emeritus köszöntésének szenteljük, akinek az egyik kutatási területe a humor, a folyóiratba szívesen fogadjuk a humorral kapcsolatos nyelvészeti és irodalomtudományi cikkeket is. A részvétellel kapcsolatos visszajelzését 2024. április 15-ig várjuk a slavvaria@pte.hu e-mail címre, a tervezett tanulmány címének és a szerző affiliációjának megadásával. A kész szöveget 2024. május 31-ig kérjük feltölteni a folyóirat honlapjára a következő linken: https://journals.lib.pte.hu/index.php/slavvaria/about/submissions A beérkező tanulmányok előzetes recenzáláson esnek át peer-review rendszerben, megjelenéskor DOI-számot kapnak. A szöveg formai követelményeivel kapcsolatos tudnivalók itt  találhatóak.

Együttműködésében bízva, üdvözlettel,

a szerkesztőbizottság nevében

                                                                                                                      Szabó Tünde

Pécs, 2024. 02. 01.                                                                                        főszerkesztő