Falusi turizmus - Hogyan tervezik a franciák

Szerzők

  • Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Absztrakt

Franciaország a világ legnagyobb turisztikai hatalma. Talán már jártunk a csodálatos fővárosban, ismerjük a Földközi-tenger francia partjait. De vajon ismerjük-e a francia vidéket, a gazdag múlttal és annak emlékeivel rendelkező kisvárosokat, falvakat, netán a szétszórtan elhelyezkedő farmokat? Mi, magyarok kevesen mondhatjuk ezt el magunkról, de mint a következőkből kiderül, nem mi vagyunk az egyedüliek. Természetesen minden kérdést a maga helyén és idejében kell feltennünk és megválaszolnunk. Célunk az általunk válogatott néhány dokumentum közreadásával nem a francia vidékre ellátogató magyar turisták számának növelése, hanem a gondolatébresztés.
- Hazánk természeti szépségekben nem szenved hiányt, kulturális értékeink figyelemre méltóak. Tudjuk-e azonban, hogy a Pilis települései közül nemegy sok száz éves történelemmel rendelkezik, hogy a szabolcsi falvakban gyönyörű barokk templomokat láthatunk, hogy a Dráván lehet evezni?
- Hol tart ma a belső turizmus? Hova utaznak azok a magyarok, akik ismert okokból külföldre vagy a Balatonhoz nem tudnak eljutni?
- Szép a magyar vidék, de hol lehet megszállni, hol kaphatunk kielégítő szolgáltatásokat, hol elégíthetjük ki pihenési, szórakozási és a szellemi gazdagodás iránti igényünket?
- A magyar falvak helyzete. A nagyvárosoktól távoli települések elnéptelenedésére, elöregedésére milyen megoldást találhatunk?
- A vidékfejlesztéshez felhasználunk-e minden eszközt? A turizmusfejlesztés eszközét is?
Szervezet, imázs, kommunikáció, közös szerepvállalás, ezek a kulcsszavak. A kulcsmondat pedig: „A vidéki területeken meg kell találni a törékeny egyensúlyt a területfejlesztés, a mezőgazdasági termelés, a környezetvédelem, a kultúramegőrzés és a turizmus szempontjai között."

Downloads

Megjelent

2019-12-01

Hogyan kell idézni

Alapítvány, B. V. (2019) „Falusi turizmus - Hogyan tervezik a franciák”, Marketing & Menedzsment, 31(3), o. 23–27. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/2154 (Elérés: 26 április 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Vállalkozás