Az internet vállalati alkalmazási lehetőségei

Szerzők

  • László Ágoston Zalahús Rt.

Absztrakt

Társadalmunkban és a gazdaság működésében egyre fontosabb szerepet kap az információ. Ennek eredményeképpen a számítógépes hálózatok előnyeinek kiaknázására mind nagyobb hangsúlyt helyeznek az üzleti élet szereplői. Ezen a területen szinte korlátlan lehetőségeket rejt magában az Internet, amely segítségével a cégek szorosabb kapcsolatot tudnak létesíteni
a hálózaton keresztül vevőikkel, üzleti partnereikkel, szállítóikkal és elérhetik a rendelkezésre álló információforrásokat. Ebből kifolyólag a vállalati informatikusok az Internetet ma már mint stratégiai jelentőségű eszközt említik. Ezen cégek vezetői pedig értékes tapasztalatokat szereznek a hálózattal támogatott szervezetek irányításában.
     Röviden a következő előnyökkel járhat egy cég Internet csatlakozása:
- a kommunikációs költségek csökkenése,
- jobb szolgáltatások,
- kritikus fejlesztések gyorsítása,
- a hatékonyság növelése,
- a cég imázsának javítása,
- a marketing innováció lehetősége.

Egy cég használhatja a Világhálót belső feladatainak ellátására, illetve a vállalat tevékenységében érintett személyekkel és szervezetekkel való kapcsolattartásra.
Az első kérdéskörrel mbst nem fog lalkozom. Az üzleti lehetőségeket a vállalatnak a külvilággal való kapcsolatát vizsgálva két csoportra lehet osztani: látni és látszani.

Downloads

Megjelent

2019-12-19

Hogyan kell idézni

Ágoston, L. (2019) „Az internet vállalati alkalmazási lehetőségei”, Marketing & Menedzsment, 32(2), o. 24–29. Elérhető: https://journals.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/2119 (Elérés: 26 április 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Internet