2024-től érvényes változások

2023-12-18

1. Angol nyelvű kéziratok publikációja: A folyóirat 2024-től angol nyelven is közöl a kéziratokat. A szerkesztőség a beküldött angol nyelvű írásokat ellenőrzi és csak a nyelvileg pontosnak ítélt írásokat küldi szakmai bírálatra. Kisebb hiányosságok esetén a szerző(k)nek lehetősége van a javításra, ugyanakkor bárminemű nyelvi korrekció kizárólag a szerző(k) feladata. A nyelvi pontosság előfeltétele, de nem biztosítéka a publikációnak, arról ebben az esetben is a standard bírálati eljárás és a szerkesztőbizottság dönt. 

2. Hivatkozás és bibliográfiai stílus: A folyóirat 2024-től a nemzetközi szabványoknak megfelelő APA hivatkozási és bibliográfiai stílus 7. kiadását használja. A hivatkozások és az irodalomjegyzék összeállításakor kérjük az következő irányelveket kövessék: hivatkozási stílus, irodalomjegyzék

3. Megjelenés: A folyóirat 2024-től átáll a tanulmányonkénti közlésre. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megmarad a tél/tavasz (1) és a nyár/ősz (2) felosztás, azonban az elkészülő tanulmányokat véglegesítés után azonnal közzétesszük a honlapon, illetve a hozzátartozó egyedi DOI számot is élesítjük. A január-június között elkészülő tanulmányok így az adott évfolyam első számában, a július-december között véglegesített tanulmányok pedig a második számban kerülnek közlésre. Az oldalszámok mindkét esetben az adott szám zárásának dátumáig folytatólagosak. Terveink szerint a változtatás eredményeként mind a minőségbiztosítás, mind pedig a kéziratok közlése hatékonyabbá válik.