Nyomtatványok, kéziratok és másolói tipológia: A 16–17. századi magyar versek szöveghagyományához - Etlinger, Mihály (Verso – Irodalomtörténeti folyóirat, 2022)
A kora újkor kialakulófélben lévő szövegfogalma jelentősen hatott a művek hagyományozódására is. A dolgozat szeretné megérteni a másolás folyamatában keletkező szövegváltoztatások motivációit, és azok mediális összefüggéseit.