Fenntartható világvége - Babos Anna (új szem, 2025)
Az alább olvasható két esszé a kortárs román rendező, Radu Jude Ne várj túl sokat a világvégétől (Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii, 2023) című filmjéről eredetileg a Cinema Niche kiadványában jelentek meg. A Cinema Niche vetítéseinek szervezői Donáth Péter és Rév Dániel, a kiadványban szereplő kollázsokat Sándor Lili Dorottya készítette. Babos Anna és Petri-Lukács Simon esszéit módosítások nélkül közöljük.