Magyarország magánélete: Magyarázat mindenre (Reisz Gábor, 2023) - András Csaba, (új szem, 2024)
Reisz Gábor harmadik játékfilmje számtalan szempontból elismerést érdemel: a különböző perspektívák összehangolása bravúros, a filmnyelvi megoldások ötletesek, humora eredeti, karakterábrázolása árnyalt. A fő kérdés, hogy politikai filmként mennyire állja meg a helyét; hogyan láttatja a társadalmi viszonyokat, mit javasol, mire ad tulajdonképpen magyarázatot. András Csaba kritikája a Magyarázat mindenre című filmről.