A másik pingponglabda: Kováts Eszter: Genderőrületek Németországban és Magyarországon. Budapest: Napvilág Kiadó, 2022. 400 old. - Bozsoki Petra (új szem, 2024)
„Voltaképpen a Genderőrületek… mélyén karakteres (tág értelemben vett) politikai elköteleződés húzódik: a demokratikusság alapvető értékként kezelése.” – Bozsoki Petra recenziója Kováts Eszter könyvéről.