Fasizmus – Egy cseppfolyós fogalom bűvöletében: Stanley, Jason (2021): Így működik a fasizmus. A „mi” kontra „ők” politikája. Ford.: Piróth Attila. Bègles: Théâtre le Levain. - Fenyvesi Balázs (új szem, 2023)
Jason Stanley könyve a kortárs szélsőjobboldali populista rendszerek és mozgalmak megértésében segít, fókuszában elsősorban a fasisztoid retorika működése áll. A fasizmussal szembeni fellépés lehetőségeit is tárgyalja, ennek egyik legfontosabb terepét a kisközösségekben látja, amik képesek lehetnek a valódi társadalmi szolidaritás megteremtésére. Fenyvesi Balázs recenziója.