Ragyogás a világjárvány idején: Mertens, Peter: Au uitat de noi [Megfeledkeztek rólunk]. Kolozsvár: Idea, 2022. - Dobrai Zsolt Levente (új szem, 2023)
A kapitalista világrendszer inherens ciklikus válságainak egyik legszámottevőbb társadalmi, gazdasági, politikai kivetülése mindaz, amit a Covid-19 okozta világjárvány maga után vont. Milyen munkásmozgalmi válaszok születtek Nyugat-Európában erre a válságra, és milyen tanulsággal szolgálnak nekünk az önszerveződés tekintetében? Dobrai Zsolt Levente recenziója, Peter Mertens könyvéről.