Humánerőforrás-fejlesztés a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben - Koltai, Zoltán (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2025)
A 99 települést magába foglaló Közép-Duna Menti Kiemelt Térség (KDMKT) 2020-ban azzal a céllal került megalapításra, hogy a Paksi Atomerőmű bővítéséből adódó lehetőségeknek és kihívásoknak szervezett kereteket biztosítson. A Kiemelt Térségre területfejlesztési koncepció és stratégiai program született, melyben mások mellett humánfejlesztési prioritás és intézkedések is szerepelnek. A térség egyetlen felsőoktatási intézményeként a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK) több, jelenleg is folyamatban lévő programmal kapcsolódik a humánerőforrás-fejlesztési elképzelésekhez. A tanulmány keretében bemutatásra kerül a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség jövőképe, a térség humánerőforrás adottságai, valamint a PTE KPVK sikeres humánfejlesztési intézkedésekben történt szerepvállalása.