A székelyföldi turizmusipar professzionalizációs lehetőségei. komparatív elemzés: Székelyföld, Dél-Tirol és Balaton - Tóth-Batizán, Emese-Emőke (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2024)
Jelen tanulmányban a turizmusipar új professzionalizációs modellje kerül bemutatásra. A modell a klasszikusnak számító turizmus-ökoszisztéma modellekben gyökerezik, azonban turizmusiparági szereplők mellett olyan kötőszőveti elemek, artefaktumok lettek beemelve, amelyek mozgatni tudják a piac változásának az irányát, és ezáltal meghatározzák a piac professzionalizációs lehetőségeit.