EUROPEAN PEER COUNSELOR TRAINING IN ACCESSIBLE TOURISM – PEER ACT” INNOVATION FOR INCLUSION IN ADULT TRAINING AND INCLUSIVE TOURISM - Schmidtchen, Roger; Pataki, Veronika; Trzecinski, Stefanie; Serra, Montse Ros; Piepenburg, Marieke; Piel, Matthias; Mignone, Nuria; Bašić, Ana Lamza; Vukovic, Sonja (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2021)
Jelen tanulmány bemutatja az Erasmus+ „European Peer Counselor Training in Accessible Tourism – PeerAcT” programot, amely egy a mindenki számára elérhető turizmust megvalósító projekt. A program 2021 augusztusával bezárólag 30 hónapon keresztül tart, öt európai országból hat közreműködő partner bevonásával. A project célja, hogy összekösse a felnőttképzést és a turizmust, tekintettel a fogyatékossággal élők nem csak potenciális fogyasztókként, hanem felnőttképzőkként történő bevonására. A PeerAcT projekt legfontosabb célkitűzése és várt hatása a fogyatékkal élők szakértőként történő bevonása, a turizmus ágazatban dolgozóknak az igényekre és érdekcsoportokra épülő képzése, bevonás és elérhetőség általánosságban a turizmuson belül, valamint új megközelítések elterjesztése a felnőttképzésen belül. E célok konkrét véghajtása tekintetében öt szellemi termék került kidolgozásra. A turisztikai szektoron belül a fogyatékkal élők bevonásával kapcsolatos ismeretek hiánya miatt, a PeerAcT project az oktatási és gazdasági lehetőségek széles terét nyújtja mind a fogyatékossággal élők, mind a turisztikai szakértők számára.