Köszöntő - Gonda, Tibor (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2021)
Kedves Olvasó! Meglehetősen nagy izgalommal indítottuk útjára a “Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok” első számát. Ma már látjuk, hogy kár volt izgulnunk. A turizmusban és vidékfejlesztésben kutató tudósok, PhD-hallgatók és gyakorlati szakemberek örömmel fogadták a TVT-t mint a tudásmegosztás és a publikálási lehetőség új eszközét. A számos segítőkész kolléga internetes megosztásának és a marketing munkánkban nyújtott egyéb segítségének köszönhetően sokakhoz jutott el az első számunk és hamar országosan is ismertté váltunk. Ennek eredményeként, legnagyobb örömünkre, oly sok publikációval keresték meg szerkesztőségünket, hogy nem is tudjuk valamennyit jelen számunkban megjelentetni. A második szám bemutatása kapcsán az alábbiakat emelném ki: A folyóirat országos jellege erősödött. Négy egyetemről és a Nemzetstratégiai Kutató Intézetből tiszteltek meg bennünket a kollégák bizalmukkal, és juttatták el szerkesztőségünkbe publikálásra szánt műveiket Eredeti hitvallásunkhoz hűen a jelen számunkban is, az ismert kutatók mellett, lehetőséget biztosítunk doktori iskolai képzésben részt vevő kollégáknak a munkájuk publikálására. Újdonság az, hogy angol nyelvű publikáció is található a számban. Ennek gyakorlatát folytatni kívánjuk a következő számokban is. Szeretném megköszönni a lektoraink gyors és hatékony munkáját, a szerkesztőbizottsági tagok töretlen lelkesedését, és Pálfi Andrea technikai szerkesztőnk nagy szorgalommal és precizitással végzett munkáját. Nagy öröm és elismerés számunkra az is, hogy két rangos tudományos konferencia „média támogatói” lehetünk. Az október 14-i “Országos Turizmusföldrajzi Konferencia” és a november 10-én Szekszárdon megrendezésre kerülő „ A Kárpát-medence turizmusának és vidékfejlesztésének aktuális kérdései” című konferencia résztvevői számára a TVT is lehetőséget biztosít arra, hogy értékes kutatási eredményeiket megosszák az érdeklődőkkel. Ennek érdekében az idei utolsó számunk várhatóan november végén fog megjelenni. Szerkesztőségünk természetesen örömmel fogadja a kollégák konstruktív észrevételeit, jobbító szándékú javaslatait. Üdvözlettel a szerkesztőbizottság nevében: Gonda Tibor Főszerkesztő