Az együttműködéses irányítást befolyásoló tényezők a turisztikai ágazatban: Az érdekelt szereplők reflexiói - Siwelani, Maureen Mpho; Nyikana, Siyabulela (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2025)
A tanulmány az állami és a magánszektor közötti együttműködést befolyásoló tényezőket vizsgálja a turisztikai ágazatban. Feltáró jellegű kvalitatív kutatási megközelítést alkalmazva, mélyreható, félig strukturált interjúk készültek a turisztikai ágazat érdekelt szereplőivel, hogy megismerjük az érintettek tapasztalatait és meglátásait a hatékony kollektív irányítás előtt álló akadályok terén. Az adatokat tematikusan elemeztük, hogy feltárjuk a tanulmány céljaival összhangban álló kulcstényezőket. Az eredmények arra utalnak, hogy a turizmus és a vendéglátás területén tapasztalható átalakulás hiánya, a korrupt gyakorlatok, a jogi és szabályozási szűk keresztmetszetek, az eltérő érdekek és az érdekelt felek közötti bizalom hiánya gátolja a hatékony együttműködésen alapuló menedzsmentet a turisztikai ágazatban. A tanulmány szerény mértékben hozzá kíván járulni a turizmus állami és magánszektorai közötti együttműködési erőfeszítéseket övező diskurzushoz a feltörekvő gazdaságok kontextusában.