FEJLESZTHETŐ TURISZTIKAI ÉRTÉKEK TOKAJ-HEGYALJÁN - Drotár, Nikolett; Szalók, Csilla; Hanusz, Árpád (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2021)
Kutatásunk során arra kerestük a választ, hogy melyek azok a jelenleg még kihasználatlan értékek Tokaj- Hegyalján, amelyeket fejlesztésekkel turisztikai vonzerővé lehetne alakítani. A primer és szekunder kutatási módszerek felhasználásával, arra a következtetésre jutottunk, hogy a geológiai értékek kihasználásával geológiai múzeumokat, geo tanösvényeket lehetne létrehozni a vizsgált területen. Viszonylag kis anyagi ráfordítással, olyan turisztikai vonzerőket lehetne létrehozni, amely Tokaj-Hegyalja turisztikai imázsát is javíthatná. Illetve a társadalmi erőforrások esetében, például az épített örökség vagy a kulturális rendezvények, fesztiválok esetében a minőségi tovább fejlesztés lenne releváns. Ezekkel a fejlesztésekkel, Tokaj-Hegyalja nem csak hazai, de akár nemzetközi szempontból is kiemelkedővé válhatna.