Köszöntő - Gonda, Tibor; Aubert, Antal (Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok, 2021)
Tisztelt Olvasó! Egy tudományos folyóirat életében az első év mindenképpen a bizonyításé. Annak igazolásáé, hogy szükség van erre az új, tudásmegosztó felületre. Nagy öröm számunkra, hogy a turizmus gyakorlati és elméleti szakemberei részéről folyamatosan kapjuk a megerősítést, hogy szükség van a TVT-re. Öröm az is, hogy már egyre többen keresnek meg minket és töltik fel honlapunkra a cikkeiket. Ha még nem is túl hosszú, de már van tartalék listánk is a várakozó tanulmányokból. Az elmúlt időszakban teljessé vált a szerkesztő bizottságunk is. Rátz Tamara széles körben ismert a turizmuskutatók és oktatók körében. Örülünk, hogy csatlakozott hozzánk. Törőcsik Mária professzor asszony pedig inkább a marketing tudomány művelői körében ismert, az Ő „küldetése” a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán már 2 éve folyó turizmus képzés megerősítése, és egy országosan is ismert és elismert turizmuskutató és oktató közösség kialakítása, menedzselése. Mindkét új szerkesztőbizottsági tag „csatlakozása” megtiszteltetés a kollektívánknak. A TVT alapítása során hitet tettünk azon szándékunk mellett, hogy nem csak az elvont tudományt közvetítjük és képviseljük, hanem szeretnénk a turizmus gyakorlatában megjelenő innovatív megoldásoknak is bemutatkozási lehetőséget adni. Ezen tanulmányok értékét nem a tudományos jelentőségük adja, hanem az a jó gyakorlat és innováció, amely a szerzők tevékenységét is jellemzi. Éppen ezért ezen írások esetében nem alkalmazzuk a kettős vak lektorálást, hanem a szerkesztőség tagjai maguk végzik el a minőségbiztosítást. Idei utolsó számunkban két széleskörű érdeklődésre számot tartó jó gyakorlat kerül bemutatásra. Szász István neve a kiállítás, valamint turisztikai látogatóközpontok tervezésének és kivitelezésének piacán már országosan ismert. Olyan nagyszerű objektumok fémjelzik munkáját, mint a tihanyi Levendula Ház, a mádi zsinagóga, a paksi Klímamúzeum, vagy akár az orfűi Medvehagyma Ház. Örülünk, hogy tapasztalatait a TVT olvasóival is megosztja. Krizl Edit a Brill Pálinka Ház egyik tulajdonosaként elkötelezett a pálinka kultúra népszerűsítése mellett. Sokoldalúságát mi sem jellemzi jobban, hogy pálinkamesteri, nemzetközi pálinkabírói képesítései mellett a PTE KPVK főállású oktatója. Jelen írásával a pálinka gasztronómia lehetőségeibe enged bepillantani bennünket. Kedves Olvasó! Reméljük, talál érdekes írást idei utolsó számunkban. Köszönjük, hogy figyelmével megtisztelte a TVT-t és várjuk 2017-ben is olvasóink körében. A TVT Szerkesztőbizottságának nevében: Aubert Antal Gonda Tibor Szerkesztőbizottsági elnök Főszerkesztő